Werkt homeopathie ook voor overgangsklachten?


Overgangsklachten bij wie?

Een vrouw van 56 heeft veel last van opvliegers, ‘s nachts en ‘s ochtends is het op zijn ergst. De opvliegers gaan naar het gezicht en geven een soort strak gevoel in de keel en buik. Strakke kraagjes, coltruien en ook riemen en elastiek van een broek of rok, zijn niet te verdragen.

Ze praat graag en makkelijk, zegt een echt avondmens te zijn, absoluut geen aangenaam ochtendmens en heeft altijd hele warme handen en voeten.

Haar klachten zijn eigenlijk begonnen toen ze gebeld werd door een onbekende die vertelde dat haar man een verhouding had met een collega. Haar man ontkent in alle toonaarden, maar ze heeft moeite hem te geloven en het laat haar niet meer los. Ze geeft toe dat ze haar man sindsdien heel slecht behandelt.

Daarvoor was ze ook al in de overgang, maar had ze nauwelijks klachten. Heel onregelmatig wordt ze nog ongesteld en wanneer ze ongesteld is voelt ze zich stukken beter.

Het middel ‘Lachesis‘ past hier bij.


Overgangsklachten bij wie?

Een vrouw van begin veertig is in de overgang. Ze heeft opvliegers met veel transpiratie. ‘S nachts niet zo, dan gaat het wel goed, maar overdag is het erg. Het lijkt alsof de opvliegers beginnen in haar buik en daarna door haar hele lijf gaan.

Ze is gescheiden, moeder van twee kinderen en heeft een eigen bedrijf. Haar ex-man betaalt geen alimentatie en ze maakt veel uren om rond te kunnen komen. Haar kinderen vinden haar geen fijn gezelschap denkt ze, maar dat is hun eigen schuld. Als ze wat beter mee zouden werken dan zou het een stuk beter gaan. Zelf is ze vooral altijd aan het werk, dan voelt ze zich ook beter. Ze zegt dat ze nooit meer een man wil.

Ze heeft het altijd koud, voelt zich op haar best in de ochtenduren en vlak voor, tijdens en vlak na de menstruatie is ze op haar allerslechtst. Terwijl ze haar klachten verteld huilt ze en het is geen gemakkelijke prater.

Het middel ‘Sepia’ past hierbij.